Srečanje “Varuhov Arboretuma” tudi letos dobro obiskano

V soboto, 28. 2., je v Arboretumu Volčji Potok potekalo vsakoletno srečanje “Varuhov Arboretuma”. Ob tej priložnosti pa je potekalo tudi podaljševanje članarine za TD Volčji Potok ter vpisovanje novih članov v društvo. Člani pa smo prejeli tudi seznam prireditev, kateri bo tudi objavljen na spletni strani.

Srečanje je vsako leto eno izmed najbolj obiskanih dogodkov, katera potekajo v organizaciji TD. Srečanje je tako kot že ponavadi vodil g. Matjaž Mastnak(dipl.inž.gozd), kateri nam vsako leto pripravi kakšno novo zgodbo, oziroma zanimivost o našem “sosedu” Arboretumu. Letošnje leto smo naredili kratek sprehod po parku, kjer so nam bili predstavljeni plani in načrti Arboretuma za prihodnost. Ena izmed večjih sprememb, katere se nam obetajo v prihodnosti je preselitev dela otroškega igrišča na novo lokacijo med rastlinjake in jezerom ob drevoredu, kjer prostor že pripravljajo. Prav tako Arboretum načrtuje gradnjo novega glavnega vhoda v Arboretum, katerega naj bi prestavili nekoliko bolj proti vrtnarskemu centru.

Tako g. Mastnak, kot tudi predsednik TD g. Simon Kladnik, sta poudarila poslanstvo in naloge članov “Varuhov Arboretuma”. Naša naloga je, da smo zgled ostalim obiskovalcem parka in da res dosledno upoštevamo pravila, katera veljajo v parku. Prav je da na neupoštevanje pravil tudi opozorimo ostale obiskovalce. Naprošeni pa smo bili tudi, da v primeru da odkrijemo kakšne napake ali poškodbe o tem obvestimo upravo Arboretuma.

Vsekakor pa smo povabljeni, da se v parku čim večkrat sprehajamo  in uživamo v največjem Arboretumu v Sloveniji.

 

You may also like...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja